miercuri, 14 decembrie 2011

Participare la festivitățiile de 1 decembrie la Arad

Ziua națională pentru orice popor are o semnificație aparte prin aceea că atunci se sărbătorește un eveniment istoric de amintire a eforturilor si izbândei inaintașilor de a unifica un neam. Ziua de 1 decembrie pentru România semnifică sărbătorirea Marii Uniri săvârșită la 1 decembrie 1918. 
Anul acesta în Arad festivitățiile dedicate acestui moment important al istoriei noastre au început din data de 28 noiembrie marcând faptul că orașul nostru a fost locul de unde a pornit de fapt Marea Unire.
Cu acest prilej Corul Mixt „Nașterea Domnului” și corul nostru de cameră „Vestitorii” ale Parohiei Ortodoxe Române Arad-Micălaca-Veche II au fost invitate de a cânta în deschiderea concertului de ziua națională. Concertul coral a început prin interpretarea de către corul mixt a imnului național „Deșteaptă-te Române” și a colindelor „Linu-i lin”, „Colindul clopotelor” și „O ce veste minunată”, corul nostru de cameră continuând cu un colaj de trei colinde și anume: „Sara-i bun-a lui Crăciun”, „A venit și aici Crăciunul” și „După datini colindăm”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

† OrthodoxDirectory.net - Orthodox Web directory. Orthodox Links.